Träna bordshockey

För att bli bra i bordshockey behöver man träna teknik, puckkontroll och anfallskombinationer. Det går alldeles utmärkt att träna på detta själv. Givetvis behöver man också träna försvarsspel, och då är det i regel matchspel som gäller.

Det första du måste våga göra är att släppa målvakten när du själv har pucken under kontroll så du kan spela med båda händerna. Att bara skjuta skott kommer man inte långt med. För en del kan det kännas svårt att kontrollera den bångstyriga vänsteryttern med vänsterhanden, men det går!

En bra början är att träna på att passa mellan alla gubbarna på plan. Pucken ska mjukt och följsamt kunna glida mellan samtliga spelare i hög men kontrollerbar fart. Denna övning är också utmärkt som uppvärmning på tävlingar. När man börjar få in känslan för glidet på spelet är det dags att öva på lite olika anfallskombinationer, såsom Skyffeln, Centrifugen, Kniven, Rockaden mm. Vill du komma riktigt långt behöver du även träna på centerfinter, att göra mål med pucken när centern har den under kontroll.

En utmärkt sida som går igenom grunderna och massa olika kombinationer är Sissies bordshockeyskola. Det finns också åtskilliga klipp på YouTube med duktiga spelare som visar upp sin fingerfärdigheter, se här till exempel. Vill du vet mer om hur man tränar kan du ställa frågor i vårt träningsforum.

Lycka till!