Börja spela i klubb

För att utvecklas i bordshockey behöver du spela mot motståndare som är bättre än dig själv. Det går bra att träna kombinationer och teknik själv, men för att omsätta detta i praktik behöver man spela matcher. Har man aldrig tävlat i bordshockey förut kan steget till att delta i en GP-turnering eller SM kännas stort. Ett mindre steg är att ta kontakt med en bordshockeyklubb i din närhet. Många klubbar anordnar regelbundet mindre ”träningstävlingar” (lokala ligor), där man spelar mot varandra under mer avslappnade former. För att delta i en lokal liga brukar de oftast räcka med att dyka upp i turneringslokalen några minuter innan utsatt speltid. Se tävlingskalendern när nästa lokala liga är i din närhet.

Det finns aktiva bordshockeyklubbar över hela Sverige, från Piteå i norr till Malmö i söder. Klicka på länkarna nedan för mer information.

Du behöver inte ha elitambitioner för att spela i en bordshockeyklubb. De flesta som tävlar i bordshockey gör det för att det är kul, och för gemenskapens skull.