SM

Sedan femtiotalet har det utkämpats otaliga strider i källare och på köksbord över hela landet. Alltid på skoj, men oftast också på blodigt allvar. Sedan 1982 koras också en svensk mästare i bordshockey varje år. Och när folk från hela Sverige vallfärdar till denna denna anrika tävling är det fortfarande både på skoj och på allvar. Bara lite mer officiellt. Och större, så klart.

Under SM-helgens första dag spelas tävlingsklasser för de allra flesta. För nybörjare finns en särskild tävlingsklass, ROOKIE-SM, där även du som förut mest spelat hemma vid köksbordet kan hävda dig och kanske rentav knipa en SM-medalj. I DAM-SM spelar naturligtvis endast damer. VETERAN-SM är bara för dem som är 40+ och för de ännu äldre OLD BOYS (55+). För de yngre spelarna finns JUNIOR-SM (upp till 18 år) och KNATTE-SM (upp till 12 år). Och så har vi OLD FOX TROPHY – tävlingen för de sju deltagare som spelat flest SM.

Det går utmärkt att spela flera klasser, och även om du hittat en passande specialklass måste vi rekommendera dig att också spela ÖPPNA SM – eller ska vi säga “riktiga SM”. Där får du spela mot omväxlande motstånd – såväl världsmästare som nybörjare – och kommer att lära dig massor. Och ha roligt, förstås.

I samband med SM spelas också ofta LAG-SM, årets roligaste tävling! Varje lag består av fyra spelare (plus eventuellt reserver). Spelupplägget kan variera beroende på antalet lag, men målet är att så många jämna matcher som möjligt ska spelas.

Läs mer om årets upplaga av SM på SM-hemsidan.