Astronomiska UR och bakåtsjpass

Av Lars Söderkvist
I
21 april 2017
2 kommentarer

Det var väl kanske 3 grader ute när min fru släppte av mig vid Kloster Kyrka i centrala Eskilstuna. Det var torsdag, jag får alltid ont i huvudet på torsdagar, jag hade intalat mig att det var för att jag slappnade av inför helgen. Egentligen visste jag att det var skitsnack, så jävla ansträngd är jag inte i veckorna.

 

Och hur orimligt är det att huvudvärk ska komma alltid när man ska göra något kul, jag är småbarnsförälder och gift sedan 3 år, jag har slutat ha kul för länge sedan. Eller nej, jag tycker ju bordshockey är kul, men det är tydligen fel, en rutinerad bordshockeylegend har förklarat för mig nyligen att bordshockey är allt annat än kul.

 

Jag som hade övertalat farsan att vi skulle åka på vår bondingresa till Prag för att det just då är en bordshockeytävling, sorry pappa, jag vet att jag sa att det kommer bli kul, men det kommer det antagligen inte vara, och du kommer dessutom förmodligen komma sist.

 

Morsan hade packat en korg med sånna goda ”rulla ihop” mackor som hon vet att jag älskar. ”Ät lite” det botar allt enligt morsor, huvudvärk som rethosta.

 

Farsan är gammal så vi åkte i mycket god tid för att hans nerver skulle klara resan, först och främst för att den lilla reanulten också är gammal. Men 3,5 timmar på Arlanda är ju alltid en trevlig upplevelse.

 

Från dubbeltornig kyrka i mälardalen till otaliga kyrkor i mellaneuropa.
Jag har aldrig varit i Prag, och farsan har inte varit här sedan 1968, så på sätt och vis har inte han heller varit i Prag, iaf inte det Prag där det talas mer danska och engelska på gatorna, och 20-4 firas flitigt med jamaicanska inslag i varje liten super-market.

 

Nu är det fredag, och hotellfrukosten kastades snabbt in i truten för att snabbt få ta en kaffe och tända dagens första cigg. Då slår det mig plötsligt, Prag är rätt trevligt, det är ju fredag, och jag har inte alls ont i huvudet.

 

Och bordshockey är fan superkul!

 

#sammaförnamnmenolikasynpåbords
#Lars

2 kommentarer till “Astronomiska UR och bakåtsjpass”

  1. Martin Lundén skriver:

    bordshockey är inte kul. bordshockey är ”kul”.

  2. Micael Myrén skriver:

    Vackert skildrat med Far-o-son-bords!

    Har upplevt lite av den känslan tillsammans med sonen Oliver de senaste åren…

Lämna ett svar