Bröderna Grym rustar för framtiden!

Av Oscar Henriksson
I
1 oktober 2017
1 kommentar

Från BG’s högkvarter har ett pressmeddelande gått ut gällande nya spelarförvärv. Anton Jalneskog och Markus Bengtsson har i dagarna skrivit på för den anrika klubben!

Markus Bengtsson känd sedan tidigare i Bordshockeysverige gjorde redan vid senaste lag-SM ett inhopp för Bröderna Grym. Utfallet blev så lyckat att båda parter såg det som självklart att fortsätta samarbetet. Markus kommenterar själv att ”detta är det mest spännande och hedrande uppdrag jag har tagit mig an sedan 1992 (då Markus valdes till ordningsman i klass 5B på Njurundaskolan i Göteborg- Red.anm.)” Markus fortsätter: ”Det här är precis den utmaning jag behöver nu när Kellys mer eller mindre fungerar som ett självspelande piano utan att jag behöver ägna särskilt mycket tid åt verksamheten. Min kollega (Fidde – red.anm.) har ju dessutom lovat att för engångs skull jobba heltid så att jag kan ägna mig åt bordshockeyn fullt ut”.

Anton Jalneskog är, tillskillnad från Markus, lite mer okänd i bordshockeyvärlden. Han började så sent som i februari innevarande år och har alltså trakterat vår ädla sport i mindre än ett år. Men det har dock gått anmärkningsvärt fort. Det pratas om en raketstart där han redan vid SM i Lund visade framfötterna. Vid invigningen av den svenska touren i Falun skrällde han genom att gå till finalgruppen! Det viskades under turnering om en nykomling som lagt an en ”rysk” spelstil efter sommarläger i Piteå med regerande svenskamästaren. Anton har tidigare rönt stora framgångar inom Svensk brottning men har nu lagt dräkten på mattan och gått över helt till bordshockeyn. Anton kommenterar själv att: ”Det var ett enkelt beslut för mig att sluta med brottningen när jag insåg hur raffinerat och kraftfullt bordshockeyn är. För den oinvigde är det svårt att inse den teknik som krävs för att krama fram en hård Spjass eller den smidighet som behövs för att brotta fram en kort Centrifug”.

Ogge och Lasse kommenterar unisont från en knastrig länk till Piteå att ”detta är en del i en långsiktig satsning med målet att beträda Lag-SM-tronen i Maj nästa år för att sedan stanna i den positionen åtminstone de närmaste fem åren”. Vidare låter Ogge meddela att eventuell Göteborgsk ”gladhockey” som de båda kan ha exponerats för (både Markus och Anton är från Göteborg – red.anm.) kommer att slipas bort och ersättas med ett ryskt anfall baserat på kraft och precision samt ett mördande, psykbrytande, försvar.

En kommentar till “Bröderna Grym rustar för framtiden!”

  1. Martin Arenlind skriver:

    Stor vecka för Bröderna Grym detta. På Onsdag comebackar en Grym-spelare, Göran Lönnqvist, efter 22 års vila!

    https://www.bordshockey.net/tavlingar/1718/tornaligan-98/

Lämna ett svar