Pite Open 2018

Av Tomas Åberg
I
29 januari 2018
0 kommentarer

Så har den 6:e upplagan av Pite Open avgjorts. 18 spelare lyckades ta sig fram till lokalen trots snödjupet som för tillfället råder. Det varma vädret (-14) hjälpte säkert också till att locka fram spelare. Lokalen i sig var dock på morgonen inte mycket varmare än utomhusvädret (kanske kan passa en viss Östlund till nästa år). Problemet med kylan gav sig i takt med att grundspelsomgångarna avverkades.

Upplägget var de 12 första till A slutspel och resterande 6 till B slutspel. Gruppspelet gav inga överraskningar utan tabellen formade sig i princip efter rankingen med undantaget att Åberg för tredje året i rad vann gruppspelet. Jämnt dock då topp 5 separerades av endast 3 poäng. Med slutspelsupplägget så fick topp 4 vila från åttondelsfinal.

Åttondelarna slutade med att LES fick slita mer än förväntat med Joakim Åström (4-2) medan Benjamin vann enkelt med 4-0 mot debutanten Nicklas Lindberg som dock visade prov på gediget spel. Niclas Hansen förlorade lite överraskande en målsnål historia mot Anton Jalneskog med 1-4. Mikael Lundström’s serie mot snabbspelande Mats Mörtsell var svängig, Mats tog ledningen med 3-0 innan Micke kämpade sig ikapp och lyckades få fram en sjunde avgörande som dock Mats kunde vinna.

Kvartsfinalerna blev odramatiska, ingen serie gick längre än 5 matcher. Tomas-Mats 4-0, Oscar-Anton 4-0, Herman-Benjamin 4-1 och Lasse-LES 4-0.

Oscar kunde relativt bekvämt manövrera ut Herman med 4-1 i matcher och var klar för sin 5:e raka final. Den andra semifinalen mellan Tomas och Lasse blev en jämnare tillställning. Som vanligt bjöds man på tät målsnål hockey där försvarsspelet är prioriterat. Tomas såg ut att kunna nå sin första final med ledningen genom serien men när Lasse lyckades spjassa in 2-0 lagom till musiken började i 7:e avgörande så var saken klar. Det blev återigen en familjeduell i finalen.

Väl i finalen så blev det ett överraskande scenario. Lasse tog första matchen och trots bra spel av Oscar i andra matchen lyckades Lasse kvittera i slutsekunden för att sedan sno match 2 i sudden. Match 3 så liknande ut med undantaget att Lasse avgjorde i sista sekunden och en alltmer frustrerad Oscar kunde inte få till det. Match 4 symboliserade detta då Lasse vann med 1-0 och serien i 4 raka matcher. Vem hade trott det? Gammal är äldst.

B-slutspelet vanns av Andreas Forslund som besegrade Kenny Kunto i finalen med 3-1.

Lämna ett svar