Nytt kvalsystem

Av Joakim Åström
I Förbundsnytt
28 augusti 2022
0 kommentarer
 
Styrelsen har beslutat att justera svenska kvalsystemet till internationella mästerskap. Likt tidigare kommer svenska kvalet till mästerskap ske utifrån resultaten i Sverigetouren där de fyra bästa resultaten räknas. Förändringen består i att endast resultat i SM, Swedish Masters och svenska GP och WTHT kommer att räknas. Inga utländksa tävlingar, TT eller lokalligor kommer ingå. 
 
Vinnaren av SM kommer likt tidigare att vara direktkvalificerad både individuellt och till lag i respektive klass.
 
Vidare har styrelsen efter ingående diskussion beslutat att uttagningar av trupper till lagtävlingar i internationella mästerskap ska baseras på aktuell världsranking vid mästerskapets start. Endast spelare som kvalat in individuellt i respektive klass kan vara aktuell för spel i lagtävlingar.
 
Styrelsen anser att världsrankingen är bästa sättet att mäta spelstyrka mellan spelare oavsett på vilket sätt de kvalat in till mästerskapet och har därför fattat detta beslut trots att det framfördes argument emot detta på årsmötet. Beslutet kommer att utvärderas efter säsongens slut.

Lämna ett svar