Uppdaterade tävlingsföreskrifter

Av Joakim Åström
I Förbundsnytt
4 september 2023
1 kommentar

Uppdaterade tävlingsföreskrifter har publicerats. Den justerings om skett är att regeln kring laguttagningar till lagtävlingen i öppna klassen på internationella mästerskap justerats. Uppdaterad skrivning lyder:

I öppna lagtävlingen på VM och EM tillsätts 6 platser i laget utifrån aktuell världsrankingen vid mästerskapets start. Laget består av de 6 högst rankade spelarna bland de spelare som kvalificerat sig till individuellt spel i öppna klassen. Svenska mästaren i respektive klass är dock alltid kvalificerad till laget oavsett världsrankning. Övriga platser fylls på utifrån aktuell EM/VM-kvaltabell. I specialklasser består laget av svenska mästaren samt de högst rankade spelarna enligt aktuell världsranking vid mästerskapets start. Endast spelare som kvalat in till individuellt spel i respektive klass kan vara aktuella för spel i lagtävlingarna.

En kommentar till “Uppdaterade tävlingsföreskrifter”

Lämna ett svar