Vasapucken – Vinst nr 50 för Hans

Av Joakim Åström
I Bildspel
2 maj 2022
0 kommentarer

På valborgsmässoafton spelades Vasapucken i Borlänge. Det blev säsongens hittills mest välbesökta GP (förutom Masters) då hela 51 spelare deltog, allt från gamla världsmästare till nybakade debutanter. 

Som brukligt så började dagen med kvalspel, denna gång i tre kvalgrupper där de 8 främsta gick vidare till finalgrupp. Dessa kval flyter oftast på utan större överraskningar men denna gång blev det en rejäl skräll då den mycket meriterade storspelaren Fredrik Johansson missade vidare avancemang efter att ha förlorat en direkt avgörande match mot Niklas Blomberg i sista omgången och efter det så kastade Fredrik in handduken för dagen.

Övrigt noterbart från kvalspelet var att den engelska pingvinen Jimmy Douz gick starkt och fick med sig hela nio poäng vidare till finalgruppen och att den comebackade Lars Hjort tog sig vidare precis före Stefan Lemming. 

Efter lunch brakade sedan spelet i final- och placeringsgrupperna igång och efter att röken lagt sig stod Joakim Lundin som seriesegrare i finalgruppen en poäng före tre spelare där unge herr Eddie Nilsson knep andraplatsen. 

Kring sista slutspelsplatsen var det som vanligt också tight där dagens succeman Jimmy Douz och Henrik Nilsson tog de två sista platserna poängen före Caroline Eriksson och Richard Pedersen. Henrik som hade en riktigt tuff start spurtade dock start och gick nästan rent på slutet med 16 poäng sista 9 matcherna. 

Det tog dock stopp för båda dessa herrar i 1/8-delen då Henrik åkte i fyra raka mot Lundin och Douz åkte även han i fyra raka mot Eddie. 

I övriga 1/8-delar så gjorde Hans Österman processen kort med Gustaf Hermansson, Olof Blume avfärdade Jimmy Mårdell med 4-1 i matcher, Björn Svedman slog ut Anton Jalneskog i en riktigt målsnål historia, Marcus Stenbom slog ut Truls Månsson efter att ha hållit nollan i sista tre matcherna, Peter Östlund slog ut Emil Larsson i arrangörskampen och Hugo lyckades vinna sjunde avgörande matchen mot Uno Österman efter att bland annat ha gjort en klassiskt gubbafint. 

Hans fortsatte sedan spela stabilt i kvartsfinalen och tog fyra raka matcher mot Olof Blume. I semifinalen blev det dock betydligt tuffare då han mötte Joakim Lundin som just knäckt Östlund med 4-2 i matcher. Matchserien blev otroligt jämn och gick till sjunde avgörande match men där visade Hans var skåpet skulle stå och tog en klar 6-1 seger. 

I finalen väntande Eddie Nilsson som visade att finalplatsen i Närkes TT inte var någon tillfällighet. På sin väg mot finalen så slog Eddie ut Hugo i kvartsfinalen med 4-2 i matcher för att sedan knäcka Marcus Stenbom med ett aggressivt och energiskt spel vilket gjorde att han kunde ta fyra stycken 2-1 vinster samtidigt som han bara släppte ifrån sig en match.

Eddie fortsatte med det aggressiva och energiska spelet i finalen och tog även hem match ett efter sudden. Sedan visade dock Hans att gammal fortfarande är äldst och han dikterade villkoren resten av matchserien genom att visa på både rutin och klass och kunde ta hem sin 50:e seger på sverigetouren vilket är mycket imponerande. Vi gratulerar Hans till vinsten och Eddie till sin första (men definitivt inte sista) finalplats i en GP-tävling.

B-slutspelet tog hem av Stefan Lemming efter att han vunnit finalen mot Mikael Wiberg på ett övertygande sätt och i C-slutspelet blev den en tight historia mellan klubbkamraterna Lars Ulfvensjö och Joakim Jakobsson som tillslut togs hem av Lars.

Fullständiga resultat finns här

Lämna ett svar